De voordelen van cloud hosting

Cloud hosting is een van de nieuwste diensten die bij IDF NV wordt aangeboden. Om u meer te kunnen vertellen over deze dienst, zetten wij vandaag de voordelen op een rijtje!

 

Wat is cloud hosting?

Vroeger stonden gegevens opgeslagen op een server op een fysieke locatie. Heel vroeger stonden deze servers vaak nog in het bedrijfspand zelf. Tegenwoordig gaat alles extern via een online cloud. Dit betekent dat u geen software hoeft te updaten of hoeft te investeren in extra opslagcapaciteit.

Cloud hosting is voordelig

Als Nederlands horen we dit maar al te graag! Cloud hosting is een van de voordeligste mogelijkheden als het om hosting gaat. U hoeft niet te investeren, geen eigen server, geen software, geen software updates. U huurt alles van de providers, dit heeft als voordeel dat u geen zware computers meer hoeft aan te schaffen want alles gebeurd online.

De cloud is dus vooral geschikt voor bedrijven die werken met programma’s die veel processorkracht vereisen. Denk hierbij aan CAD-software of grafische programma’s. Bij Shared hosting en VPS hosting bent u gebonden aan de capaciteit van de server, bij Cloud hosting niet. U kunt eenvoudig opschalen maar mocht u minder data nodig hebben, kunt u ook eenvoudig minderen. Dit zorgt voor een aanzienlijke beparing op hardware.

Werken waar u wilt, wanneer u wilt

Voor mensen die flexibele werkplekken hebben is de cloud hosting ideaal! Bij VPS hosting maakt de server onderdeel uit van een fysiek netwerk, dit is bij cloud hosting niet het geval. U kunt uw woonkamer binnen een handomdraai omtoveren in een werkplek. Als uw applicaties, gegevens en uw website heeft u altijd binnen handbereik.

Is cloud hosting wel veilig genoeg?

Leuk die cloud, maar is het wel veilig? Laten we beginnen bij de basis, uw gegevens staan niet langer op harde schijven of op laptops. De gegevens worden met Cloud hosting opgeslagen in een beveiligd datacenter waar nog veel meer cloud servers draaien. En hackers en virussen dan? Die zullen niet zo snel binnenkomen in het datacenter. Datacenters zijn dag en nacht bezig met het beveiligen van hun servers. Dus geen zorgen maken! Dankzij de cloud hoeft u zich ook geen zorgen meer te maken over diefstal van een harde schijf of laptops.

De cloud gaat altijd door

Cloud hosting is altijd bereikbaar! Doordat cloud diensten draaien op meerdere servers is er bij een calamiteit altijd een andere server het overneemt. U kunt dus altijd doorwerken zonder er iets van de merken!

Bent u overtuigd van de voordelen van Cloud Hosting? Bekijk dan eens onze pakketten! Mocht u er niet uitkomen of wilt u persoonlijk advies? Dan kunt ons gerust even bellen of een e-mail sturen, we beantwoorden graag uw vragen!

 

 

 

Cloud hosting