Een website bouwen met WordPress

Wanneer je je eigen domeinnaam hebt aangeschaft en je hosting hebt geregeld, wordt het tijd voor een mooie website! Je kunt een website op verschillende CMS systemen (Content management systemen) bouwen maar WordPress is toch veruit de bekendste. WordPress wordt vooral geroemd om zijn SEO vriendelijkheid daarnaast is het een heel veelzijdig CMS systeem.

Waarom WordPress gebruiken?

Oké we hebben al een paar punten aan je verklapt. Maar toch zijn er nog een aantal voordelen om te benoemen:

  • Maak zelf een blog, ‘normale’ website, webshop of zelfs een intranet
  • Veel updates met vernieuwingen, nieuwe functies, beveiligingsaanpassingen en meer WordPress is gratis te downloaden & te gebruiken
  • WordPress bestaat al meer dan 10 jaar
  • Ontwikkelaars over de hele wereld werken aan WordPress
  • WordPress is een veilig CMS systeem
  • Zeer gemakkelijke installatie & goede forum support

Is WordPress gebruiksvriendelijk?

WordPress wordt wereldwijd gebruikt voor allerlei soorten websites. Het is een heel gebruiksvriendelijk systeem wat eenvoudig te begrijpen is. Zonder enige technische kennis en zonder een groot budget kun je een hele leuke en fijne website bouwen. Mocht je er dan niet uitkomen, dan kun je altijd Googlen! Wereldwijd wordt er met WordPress gewerkt, er is altijd wel iemand die hetzelfde probleem heeft gehad. Omdat er zoveel webdesigners bekend zijn met WordPress, kun je altijd wel iemand inschakelen, mocht je er helemaal niet uitkomen!

Betaalde thema’s of gratis?

Wanneer je net met WordPress begint en je website niet je belangrijkste inkomstenbron is, dan kun je prima met een gratis thema aan de slag. WordPress biedt namelijk veel verschillende gratis thema’s aan, het nadeel van deze gratis thema’s zijn het minimaal aantal opties. Betaalde thema’s bieden heel veel opties, je kunt eenvoudig kleuren aanpassen en vaak beschikken betaalde thema’s ook over pagebuilders. Je kunt het eenvoudigst je plugins en thema’s kopen bij Envatomarket.

Gewoon doen!

Veel mensen twijfelen over WordPress en besteden het al snel uit aan professionals. Wat er dan gebeurt zijn onverwacht hoge rekeningen. Daarnaast eindig je vaak teleurgesteld omdat je niet gekregen hebt wat je zo graag wilde. Door het zelf te proberen, leer je heel veel en en bespaar je een hoop geld!

Wil je WordPress installeren maar kom je er niet uit? Wij helpen je bij IDFNV maar al te graag!

Hosting Wordpress