Wat is VPS hosting?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Wat is een VPS?

Wat is VPS hosting? Om te weten wat VPS hosting inhoud is het goed te weten wat een VPS zelf precies is. VPS staat voor Virtual Private Server en is een hosting service die op een gedeelde server een dedicated server omgevingen virtueel nabootst. VPS hosting is een erg populaire keuze geworden omdat het over het algemeen goedkoper is dan dedicated hosting zelf, maar betere betrouwbaarheid, beveiliging en prestaties biedt dan shared hosting. Daarnaast krijgen gebruikers volledig root-toegang tot de server, waardoor ze de vrijheid hebben om applicaties te installeren en omgevingsveranderingen aan te brengen zonder tussenkomst van de hostingprovider, zoals bij shared hosting.

VPS is vaak een geweldige optie voor SaaS-providers, game en applicatieontwikkelaars, bedrijven die hun shared hosting zijn ontgroeid en elk bedrijf dat een veilige en betaalbare back-upomgeving nodig heeft. Maar weten wat VPS per definitie is en of het bij jou past, zijn twee verschillende zaken. In deze gids geven we je de informatie die je nodig hebt om de VPS hosting beslissing gemakkelijk te kunnen maken.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text el_class=”wat-is-vps-hosting”]

Wat is VPS hosting?

Een VPS, of virtual private server, is een virtueel besturingssysteem dat zich binnen een host (een computer of ander apparaat dat via een netwerk met andere computers of apparaten is verbonden) server bevindt en virtualisatietechnologie gebruikt om toegewijde (dedicated) resources aan andere VPS te leveren. De geëmuleerde VPS omgeving wordt gemaakt op een host server (de ‘ouderserver’ genoemd) of cluster van servers.

Een VPS heeft veelal dezelfde eigenschappen als een fysieke server, met soortgelijke processen en functionaliteit. Het werkt in feiten hetzelfde als een fysieke server, maar is in werkelijkheid een stukje software dat toegewijde hardware na bootst.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”1220″ img_size=”medium” el_class=”image-border-radius-8 image-border-darkblue”][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” el_class=”background-eee”][vc_column][row_separator scale=”0.2″ color1=”#a6cd39″ color2=”#ec008b”][vc_column_text el_class=”list-checkmark”]

Waar wordt een VPS voor gebruikt?

Een VPS wordt vaak gebruikt bij kleinere workloads die consistente prestaties vereisen. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld een VPS gebruiken voor:

  • Het hosten van een klein aantal websites
  • DirectAdmin, Plesk of andere webserver hosting
  • Belangrijke gegevens opslaan zodat deze overal ter wereld toegankelijk zijn
  • Virtuele werkplekken creëren voor externe medewerkers
  • Cloudgebaseerde services voor klanten ontwikkelen en aanbieden
  • En nog veel meer

Je kunt een VPS het grootste gedeelte gebruiken voor alles waarvoor je een dedicated server zou gebruiken. Houd er wel rekening mee dat u over het algemeen minder opslagruimte en bandbreedte krijgt. Doordat je bij een VPS alleen betaalt voor wat je nodig hebt, is dit een veel voordeligere keuze dan wanneer je voor een volledige dedicated server gaat.[/vc_column_text][row_separator location=”bottom” scale=”0.2″ color1=”#a6cd39″ color2=”#ec008b”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”1192″ img_size=”medium” alignment=”right” el_class=”image-border-radius-8 image-border-darkblue”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Is VPS hosting veilig en beveiligd?

Ja, VPS hosting is veilig. Een VPS is volledig geïsoleerd van de andere servers op de host omgeving.  Vergelijk dat bijvoorbeeld met shared hosting, waar omgevingen dezelfde bronnen delen en kunnen worden beïnvloed door elkaars kwetsbaarheden. Een denial-of-service-aanval op een website in een gedeelde omgeving kan de gegevens van andere bedrijven en websites die op die server worden gehost, onbereikbaar maken, terwijl elke VPS omgeving in zo’n een geval geïsoleerd en beschermd blijft.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text el_id=”voor-wie-is-vps-hosting”]

Voor wie is VPS hosting?

Nog steeds niet helemaal zeker of VPS hosting echt iets voor jouw is? Dan zie je hieronder de punten die je misschien wel kunnen helpen met jouw keuze.

Ben je nieuw met VPS?

  • Is jouw team goed technisch onderlegd? Wil je graag root-toegang tot de server hebben om controle te hebben over jouw applicaties en instellingen?
  • Heb je meerdere geïsoleerde omgevingen op dezelfde server nodig?
  • Wat heeft hoogste grootste prioriteit: budget (gedeeld), beveiliging en prestaties (dedicated), directe schaalbaarheid (cloud) of een balans van al deze onderwerpen (VPS)?

Maak je momenteel gebruik van een gedeelde server?

  • Heeft jouw website/server prestatieproblemen?
  • Heb je simpelweg meer opslagruimte nodig?
  • Heb je te maken gehad met denial-of-service-aanvallen of andere problemen veroorzaakt door de medegebruikers op de server? Wat zijn de kosten voor jouw bedrijf zijn als er zich een dergelijk probleem voor zou doen, en is dat het risico wel waard?
  • Heb je wat meer budget om te besteden aan hosting in ruil voor het oplossen van deze problemen?
  • Heb je technische basisvaardigheden en wilt je root-toegang tot jouw eigen server?

Werk je op een dedicated server?

  • Heb je een volledige dedicated server wel echt nodig, of kan je rondkomen met minder resources?
  • Wil je geld besparen met behoud van basisbeveiliging en betrouwbaarheid?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” el_class=”background-eee”][vc_column][row_separator flip=”1″ scale=”0.2″ color1=”#a6cd39″ color2=”#ec008b”][vc_row_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_column_text el_class=”list-checkmark”]

Wanneer moet ik VPS hosting gebruiken?

Er zijn een paar algemene behoeften die ondernemingen ertoe aanzetten VPS hosting te gaan gebruiken:

  • Je hebt teveel verkeer op jouw huidige shared hosting server en wilt opschalen
  • Je wilt graag het aantal dedicated servers die je hebt afschalen
  • Je wilt liever een geïsoleerde ontwikkelomgevingen creëren
  • Het isoleren van meerdere digitale service aanbiedingen
  • Beveiliging verbeteren t.o.v. de gedeelde omgeving
  • Aangepaste software installeren en beheren
  • Betere en betrouwbare prestaties bereiken

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_single_image image=”1250″ img_size=”medium” el_class=”image-border-radius-8 image-border-darkblue”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][row_separator location=”bottom” flip=”1″ scale=”0.2″ color1=”#a6cd39″ color2=”#ec008b”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text el_id=”wat-is-het-verschil-tussen-vps-en-andere-hosting”]

Wat is het verschil tussen VPS en andere hosting?

Om echt te begrijpen hoe VPS hosting werkt, is het belangrijk om bekend te raken met enkele basisprincipes van webhosting, inclusief andere veelvoorkomende abonnementen. Hier is een kort overzicht van de verschillen tussen shared, dedicated en VPS hosting.

Shared Hosting

Shared hosting is de meest gangbare vorm van web hosting en in de meeste gevallen werkt dit erg goed. Wanneer je een gedeeld hostingplan besteld, deel je belangrijke resources zoals processor, werkgeheugen en opslagruimte met andere website eigenaren die dezelfde server gebruiken.

Beschouw een gedeelde server als een appartementencomplex en alle afzonderlijke appartementen worden verhuurd aan verschillende mensen. Net zoals de bestanden van jouw website, hebben deze mensen allemaal een plek nodig om te wonen. Het zou voor deze mensen te duur zijn om een groot gezinshuis gaan kopen, tenslotte hebben zijn al die ruimte niet eens nodig. Het delen van gemeenschappelijke ruimtes en voorzieningen in een flatgebouw helpt de kosten laag te houden. Zo werkt dat dus ook bij shared hosting.

Er zijn echter een paar nadelen aan shared hosting, vooral omdat je deelt. Als iemand anders op jouw gedeelde server bijvoorbeeld een enorme toestroom aan verkeer heeft, dan kan dat helaas de prestaties van uw eigen website nadelig beïnvloeden. Als je echter net jouw website van de grond wilt krijgen en daarom geen enorm verkeersvolume heb, dan is shared hosting een geweldige oplossing om online te gaan!

Ben je op zoek naar een instappakket? Bekijk onze scherp geprijsde shared hosting pakketten.

Dedicated hosting

Dedicated hosting is precies het tegenovergestelde van shared hosting. In plaats van middelen te bundelen en de kosten te delen, heb je één dedicated server die alleen voor jou is gereserveerd.

Dat klinkt goed, toch? Ondanks dat het duurder is, krijg je 100% controle over jouw server en kun je de software gebruiken en aanpassen naar jouw individuele behoeften. Dit type hostingpakket is het beste voor websites en applicaties met hogere technische eisen. Dedicated hosting kan bijvoorbeeld geschikt voor jou zijn als:

  • Je dagelijks een grote hoeveelheid aan verkeer krijgt
  • Je een flink aantal financiële transacties moet volbrengen
  • Jouw website of applicatie software op maat nodig heeft

Heb je zo een krachtige oplossing nodig? Bekijk dan hier onze hostingpakketten in Europa.

VPS hosting

VPS hosting zit exact tussen shared en dedicated in. Als je voor een VPS kiest, dan worden er andere websites gehost op dezelfde hardware als de jouwe, maar jouw website is het énige domein dat aan uw specifieke virtuele omgeving is verbonden. Dat betekent dat je jouw eigen besturingssysteem, speciale opslag, krachtige processor, schaalbaar werkgeheugen en onbeperkte bandbreedte krijgt.

Met een VPS krijgt je veel van de voordelen van een dedicated server, voor een betaalbare prijs. Kortom, VPS hosting kan u meer waar voor uw geld geven. Bekijk bijvoorbeeld eens onze Supersnelle Fast Disk I/O VPS pakketten[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Wat is beheerde en onbeheerde VPS?

Als je eenmaal hebt besloten dat VPS hosting geschikt voor je is, dan is de volgende keuze die je moet maken of je beheerde of onbeheerde VPS wilt gebruiken. De basisvraag komt neer op hoeveel controle u wilt (en comfortabel vindt).

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” el_class=”background-eee”][vc_column][row_separator separator=”abstract4″ flip=”1″ scale=”0.2″ color1=”#a6cd39″ color2=”#ec008b”][vc_column_text]

Wat is beheerde VPS?

Volledig beheerde VPS is per definitie een virtuele privéserver waarmee je een hands-off aanpak kunt hanteren. Jouw hostingbedrijf zorgt voor de technische kant om ervoor te zorgen dat de VPS de functionaliteit en virus- en spambescherming biedt die je nodig heeft, zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Ze zorgen ook voor onderhoud, probleemoplossing en software-installaties, waardoor je tijd bespaart en ervoor zorgt dat het werk met expertise wordt gedaan.

Voordelen van beheerde VPS

  • Bespaart je heel veel tijd
  • Vereist geen technische expertise op het gebied van IT
  • Zorgt ervoor dat wijzigingen correct worden doorgevoerd
  • Zorgt ervoor dat OS updates worden uitgevoerd, zodat je veilig en actueel blijft

Nadelen van beheerde VPS

  • Kost aanzienlijk meer dan onbeheerd
  • Geeft meer controle aan een externe partij (het is belangrijk om een ​​gerenommeerde hostingprovider te gebruiken)

Wat is onbeheerde VPS?

Een onbeheerde VPS is een zelfbeheerde VPS, wat betekent dat het een virtuele privéserver is die een onderneming voor zichzelf beheert. Het hostingbedrijf is verantwoordelijk voor het leveren van de VPS, het onderhoud van de hardware en het uitvoeren van statuscontroles op systeemniveau, maar de klant voert de rest van het onderhoud, de bewaking en de wijzigingen uit.

Voordelen van onbeheerde VPS

  • Meer controle, minder vertrouwen nodig
  • Kostenbesparingen t.o.v. beheerde VPS

Nadelen van onbeheerde VPS

  • Moeilijk om updates en patches van het besturingssysteem bij te houden
  • Vereist 24/7 beschikbaarheid van een IT-expert
  • Neemt tijd weg van andere belangrijke functies
  • Vermindert mogelijk de algehele beveiliging en betrouwbaarheid als het interne team traag is om updates uit te voeren

[/vc_column_text][vc_row_inner equal_height=”yes” el_class=”row-flex”][vc_column_inner el_class=”row-split” width=”1/2″][/vc_column_inner][vc_column_inner el_class=”row-split” width=”1/2″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][row_separator location=”bottom” separator=”abstract4″ flip=”1″ scale=”0.2″ color1=”#a6cd39″ color2=”#ec008b”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Wat kost VPS hosting?

De prijzen voor VPS hosting zijn afhankelijk van factoren zoals het service- en ondersteuningsniveau van de provider, de prestaties, bandbreedte en de functies die bij het hostingpakket worden meegeleverd. Over het algemeen kunt u verwachten dat u meer betaalt dan voor shared hosting, maar minder dan voor dedicated hosting.

Uit ons meest gangbare pakketten kunt u ongeveer opmaken wat de gemiddelde kosten zijn per VPS pakket, bijvoorbeeld SSD VPS Hosting Nederland of Cloud VPS Los Angeles Global Traffic. De kosten lopen uiteen van instap pakketten to veel meer geavanceerdere pakketten. Net wat je op dat moment nodig hebt.

Is VPS de kosten waard?

Ja zeker. VPS is een krachtige en veelzijdige hosting oplossing dat veel ondernemingen zullen en gaan waarderen. Als je al in een ander type omgeving host, denk je misschien, “is het de moeite waard om te migreren naar VPS?”. Dit is een belangrijk onderwerp met elke potentiële hostingprovider om te begrijpen hoe zij omgaan met migraties, wat er van u wordt verwacht, hoe lang het kan duren en welke kosten eraan verbonden zijn.

De kosten van de verkeerde hostingprovider

Soms kiezen beginnende ondernemingen hun VPS hostingprovider uitsluitend op basis van prijs. Dit is om een ​​aantal redenen geen goede strategie:

VPS hosting levert mogelijk niet 24/7 ondersteuning van deskundig personeel. Dat kan betekenen dat, als en wanneer uitvaltijd optreedt, het moeilijk is om antwoorden te krijgen, en veel minder om problemen op te lossen. Het kan ook zijn dat goedkopere providers minder betrouwbare beveiligingssoftware en -protocol gebruiken of helemaal geen beveiliging bieden.

Goedkope VPS hosting komen meestal met afwegingen die de totale kosten verhogen. Goedkope hostingproviders leveren bijvoorbeeld doorgaans niet de beste prestaties, wat leidt tot langzamer ladende websites. Dit alleen al kan een enorme impact hebben op de verkoop, aangezien een op de vier mensen een website verlaat als het langer dan vier seconden duurt om een ​​pagina te laden.

De meeste bedrijven maken de fout ‘goedkope host’ maar één keer. Als het gaat om de gezondheid en veiligheid van uw bedrijf, bespaart u op de lange termijn geen geld als u concessies doet aan uw hostingprovider.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Dus bij deze, als iemand jouw vraagt: “Wat is VPS hosting?“, dan heb jij de basis kennis om diegene dat uit te kunnen leggen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Trefwoorden:
nl_NLNederlands