Waar moet je op letten bij het uitzoeken van je hosting?

Zoals je misschien wel op de site hebt gezien zijn er hostingpakketten in alle soorten en maten. Als je nieuw bent in de hostingwereld kan het lastig zijn om de het juiste hostingpakket te kiezen. Wij helpen je door middel van deze blog op weg met het kiezen van het juiste hostingpakket.

Bij het uitkiezen van een hostingpakket moet je op een aantal dingen letten. De onderstaande punten zijn hierbij van belang:

  1. Grootte
  2. Performance
  3. Flexibiliteit
  4. Prijs

We geven je een aantal tips om te weten te komen welk pakket voor jou het beste geschikt is!

Waar gaat jouw website voor dienen?

Ga je een online webshop beginnen dan heb je meer capaciteit nodig dan een informatieve website, hetzelfde geldt voor een blog of datingsite.

  • Ga je veel foto’s plaatsen?
  • Kunnen bezoekers veel doen op je website?
  • Wordt het een webshop?
  • Kunnen bezoekers met elkaar communiceren?

Etc. Etc. Hoe meer er op je site gebeurd, hoe meer capaciteit je dus nodig hebt!

In welke CMS systeem ga je de website beheren?

CMS staat voor Content Management Systeem en is het systeem waarin jouw website wordt gemaakt en wordt onderhouden. Het meest bekende CMS systeem is dat van WordPress. Uiteraard zijn er nog veel meer CMS systemen. Vooral voor webshops is het belangrijk om te kijken naar mogelijkheden van het CMS systeem. Magento is het meest zware CMS systeem en wordt veel gebruikt voor webshops, Prestashop is ook voor webwinkels geschikt maar is iets lichter, WordPress in combinatie met Woocommerce, Joomla en Drupal zijn het lichtst.

Wat ga je doen met je e-mailaccounts?

Het gebruik van e-mailaccounts kan ook belastend werken op je schijfruimte en je capaciteiten. Als je verschillende e-mailaccounts gebruikt worden de e-mails vaak opgeslagen op je webhostingpakket. Het klinkt misschien erg simpel, maar als je veel e-mailverkeer hebt, zal je dus ook meer webruimte nodig hebben. Daarom is het ook handig om gebruik te maken van flexibele hosting zodat je je webruimte kunt vergroten of verkleinen.

Wanneer kies je voor welke hosting?

Oke, je weet nu waar je website zo ongeveer uit gaat bestaan. Daarnaast weet je nu ook beter in te schatten waar je behoeftes liggen. Nu hoef je alleen nog maar te weten waar welke hosting precies voor dient. We onderscheiden bij hosting 3 verschillende vormen en twee toepassingen die je performance en flexibiliteit beïnvloeden.

Flexibiliteit: Dedicated hosting is het minst flexibel, VPS hosting is al een stuk flexibeler maar wil je echt flexibel zijn dan moet je voor Shared hosting gaan.

Prijs: Voor de prijs van hosting geldt eigenlijk hetzelfde rijtje als hier boven. Dedicated hosting is het duurst, vervolgens is VPS hosting wat goedkoper en Shared hosting is het voordeligst. Dit komt omdat je de schijfruimte deelt met andere gebruikers.

Alle hostingvarianten zijn mogelijk in combinatie met een SSD variant en een cloud variant. Wil je extra veel power dan moet je voor de SSD variant gaan, helaas gaat dit ook gecombineerd met hogere kosten.

 

Mocht je er nog steeds niet uit komen, dan helpt het team van IDFNV je natuurlijk graag!

 

Hosting